Routekaart; wat, waar en wie bij BoerenKPI?

6/4/2023

KPI Live is terug; een maandelijks gesprek, gekoppeld aan een thema, bedoeld om te leren en om de agenda helder te krijgen. We brengen de verschillende pijlers van ons BoerenKPI-project bij elkaar: onderzoek, beleid en praktijk. Iedereen kan meedoen, als u zich abonneert op de nieuwsbrief ontvangt u de uitnodigingen.

KPI Live 6 april 2023

We beginnen dit seizoen met een update en overzicht van de stand van zaken. De deelname door 40 personen geeft blijk van het nut van KPI-Live. De videos van de KPI Lives sessies zijn terug te zien op vimeo.

Joan Reijs, onderzoeker en projectleider vanuit Wageningen Research geeft in de inleiding uitleg over een recent geschreven notitie waarin hij een vergelijking maakt tussen verschillende KPIinitiatieven. De belangstelling van buitenaf voor het project vroeg om een goed overzicht en dat is nu te lezen in deze publicatie.

Rene Klein schetst vervolgens hoe LNV op dit moment kijkt naar de KPI-aanpak. Hij geeft aan dat er er voortekenen zijn die wijzen op een serieuze adoptie in beleid van de KPI-systematiek, maar dat er voor die tijd nog veel werk verzet moet worden: daarvoor is juist onverstoorbaarheid nodig.


Eerder gaf Bart Housmans een update van het werk om gegevens te verzamelen om het centrale KPI-dashboard te ontwikkelen.

Heeft u nog vragen, ideeen of discussiepunten, dan nodigen we u graag uit om mee te praten op het forum.

Op 26 april is de volgende KPI-Live sessie. Het thema is "Stoffenbalans en KPI-aanpak, hoe dragen ze bij aan gebiedsprogrammas?" Wie een inbreng vooraf wil kenbaar maken kan een mail sturen naar josien via info@boerenkpi.nl

BoerenKPI is de ‘street name’ van KPI-kringlooplandbouw. Het helpt om te onderscheiden van allerlei KPI-zaken in de industrie en andere sectoren, en zet boeren in de hoofdrol. Zonder boeren gaat het niet. Het is de naam waaronder we online werken, niet alleen op de website, maar ook op socials.

Ik doe mee

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit kun je verwachten: Hoe kunt u als boer zelf aan de slag? Hoe zitten beloningssystemen in elkaar? Hoe wordt in de pilots met data omgegaan? Hoe zorgt het Ministerie voor integraal beleid?

Bedankt voor uw inschrijving! U ontvangt vanaf nu de laatste ontwikkelingen.
Helaas! Er is iets misgegaan.

Samenwerkings­partners