Sterkste Erf verkiezing benut KPI's bij beoordeling

8/5/2024

Sterkste Erf verkiezing benut KPI's bij beoordeling

Agrio organiseert jaarlijks de 'verkiezing van het 'Sterkste Erf', een boerenbedrijf dat toekomstbestendig is. "Bij een sterk erf gaat het vooralom de balans tussen hoe je bezig bent met duurzaamheid, energietransitie, het verdienmodel en de maatschappij. En dan gaat het mij vooral om de samenhang vandeze thema’s”, vertelt Rick Hoksbergen van Countus, een van de juryleden." Uiteindelijk kijk ik vooral naar de volle integraliteit van alle thema’s die een rol spelen bij het bouwen van een sterk erf.”

Wat is Het Sterkste Erf?

Deze verkiezing wil boeren inspireren en informeren om hun bedrijf te ontwikkelen en versterken, zodat het later doorgegeven kan worden aan een volgende generatie. Dit roept om voorbeelden waar andere boeren zich aan kunnen spiegelen. Daarom komt Agrio met een jaarlijkse verkiezing die een aantal Sterke Erven in de schijnwerpers zet en er ook eentje tot winnaar van Het Sterkste Erf zal uitroepen. Alle boeren,boerinnen en hun gezinnen kunnen meedoen aan Het Sterkste Erf, ongeacht de grootte van het bedrijf, de sector waarin zij actief zijn of de locatie. Aanmelden kan tot en met 15 mei.

Integrale duurzaamheid inschatten met KPI's

„Vanuit onze achtergrond hebben we wat meer de focus op een stukje duurzaamheid. De twee belangrijkste thema’s op het gebied van duurzaamheid zijn voor mij: kringloop en energietransitie. Bij het beoordelen van kringlopen kijk ik dan met name naar de 14 kringloop KPI’s. Waarbij ik wel op moet merken dat een aantal van deze KPI’s, zoals diergezondheid en dierenwelzijn nog niet specifiek zijn gemaakt, daar kun je dus niet zo heel veel mee. Maar ze zijn zeker wel belangrijk en wegen dan ook zeker mee bij hoe ik de bedrijfskringloop beoordeel”, laat Hoksbergen weten.

Ik doe mee

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit kun je verwachten: Hoe kunt u als boer zelf aan de slag? Hoe zitten beloningssystemen in elkaar? Hoe wordt in de pilots met data omgegaan? Hoe zorgt het Ministerie voor integraal beleid?

Bedankt voor uw inschrijving! U ontvangt vanaf nu de laatste ontwikkelingen.
Helaas! Er is iets misgegaan.

Samenwerkings­partners