Pilot

Utrechtse Monitor Duurzame Landbouw

Natuurinclusieve kringlooplandbouw door middel van doelsturing en kennisdeling
Pilot statistieken
Aantal hectare
70000
ha
Projectfase
Operationeel systeem
Bodemtype
Divers
Sector

De pilot

Met de Utrechtse Monitor Duurzame Landbouw (UMDL) stimuleert de provincie agrariërs om stappen te zetten richting meer natuurinclusieve kringlooplandbouw door middel van doelsturing en kennisdeling.

Om te zien hoe een agrarisch bedrijf scoort op het vlak van natuurinclusieve kringlooplandbouw, worden kritische prestatie-indicatoren (KPI’s) gebruikt. Met behulp van deze KPI’s kan een agrariër zijn prestaties meten en zijn eigen kentallen vergelijken met die van collega-agrariërs. De scores op de KPI's worden gebruikt om te kijken waar verbeterpunten liggen binnen het agrarische bedrijf.

Voor het inzicht krijgen in (de scores op) de KPI’s van het eigen agrarische bedrijf en door echt met de verbeterpunten aan de slag te gaan, ontvangt de UMDL-deelnemer een beloning van de provincie. Vijf Utrechtse agrarische collectieven zijn verantwoordelijk voor de organisatie en de uitvoering van het project 'Utrechtse Melkveehouders Boeren Beter' (UMBB). Deze Utrechtse agrarische collectieven verzamelen de kengetallen per melkveebedrijf,

De provincie Utrecht stelt in 2025 opnieuw budget beschikbaar. Hierdoor kunnen maximaal 200 Utrechtse melkveehouders én 35 fruittelers zich aanmelden.

Hoofdvraag pilot

Meten en verbeteren van prestaties op het gebied van bodem, water, biodiversiteit en klimaat aan de hand van KPIs

Omgeving

Utrechtse Monitor Duurzame Landbouw
Lat:
52.0842
Long:
5.0826

Aandachtspunten

Toepassing KPI's in de sector

Heb je een vraag?

via collectieven
BoerenNatuur
Connect

Meer pilots

KPI's helpen de boer bij inzicht
Pluimvee
KPI's helpen de boer bij inzicht
Westerkwartier
Ik doe mee

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit kun je verwachten: Hoe kunt u als boer zelf aan de slag? Hoe zitten beloningssystemen in elkaar? Hoe wordt in de pilots met data omgegaan? Hoe zorgt het Ministerie voor integraal beleid?

Bedankt voor uw inschrijving! U ontvangt vanaf nu de laatste ontwikkelingen.
Helaas! Er is iets misgegaan.

Samenwerkings­partners